verbouwen

Verbouwen? Zorg ervoor dat je deze zaken geregeld hebt!

author
1 minuut, 43 tweedes Lees

Ga je jouw woning verbouwen? Je zal dan eerst het nodige moeten regelen. Dit geldt als je aannemers inschakelt net zo goed als wanneer je zelf aan de slag gaat. Verbouwen kost nu eenmaal het nodige. Denk aan het huren van een bouwafval container van Puincontainershop. Het is dus belangrijk om vooraf een begroting te maken. Houd rekening met materiaal, arbeid en andere posten. De volgende punten helpen je hierbij.

Zorgen voor een vergunning

Voor sommige verbouwingen heb je een vergunning nodig. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een bestemmingswijziging. Een verbouwing aan of in een monument, of het aanpassen van de constructieve delen van de woning. Het is dan belangrijk om bij de gemeente een vergunning aan te vragen. Reken op 8 weken wachttijd tot je akkoord krijgt. Daar komen ook kosten bij kijken.

Leg alle afspraken vast

Het maakt niet uit of je zelf aan de slag gaat of er een aannemer bij haalt. Je moet altijd de afspraken die je maakt vastleggen. Zo weet iedereen waar hij aan toe is. Ook weet je hoe het er financieel voorstaat. Dit werkt een stuk fijner omdat je gemakkelijker kan begroten. Wanneer je de afspraken vastlegt, is de kans dat er iets misgaat bijvoorbeeld ook een stuk kleiner. Zo kan je ook niet tijdens de bouw voor vervelende verrassingen komen te staan. Dit maakt het gehele proces van verbouwen direct een heel stuk fijner.

De juiste afvalcontainer kiezen

Het is ook belangrijk om een goede afvalcontainer te kiezen. Dat kan je doen bij Puincontainershop.nl. De hoeveelheid afval die vrijkomt bij een verbouwing is bijna niet te bevatten. Zelfs als het een kleine verbouwing betreft zal je nog het nodige moeten afvoeren. Bij grotere verbouwingen is het veel beter om ook een container op maat te huren. Ze zijn er voor allerlei soorten afval. Je kan al een container van 6 m3 huren om alles op te vangen. Deze wordt ook opgehaald door de verwerker. Houd de container ook lang genoeg bij je voor de deur. Zelfs tot het allerlaatste moment komt er nog afval vrij.

Vergelijkbare berichten