Plat dak isolatie: hierom breng je het aan

author
2 minuuts, 27 tweedes Lees

Wil je plat dak isolatie aanbrengen of twijfel je hier nog over? Veel huizen hebben een plat dak, maar er zijn slechts een aantal huizen die daadwerkelijk de juiste isolatie hebben bij deze dakbedekking. Jouw leef- en werkruimte wil je echter wel zo goed mogelijk beschermen. Tegelijkertijd wil je comfortabel in huis rond kunnen lopen, zonder je zorgen te maken om het dak. Maar waarom zou je het plat dak dan meenemen als je jouw huis gaat isoleren? En waar kan je nog allemaal aan denken? Onderstaande informatie zet alles voor jou op een rij.

Een flinke kostenbesparing verkrijgen

Als je gebruik maakt van plat dak isolatie bespaar je flink op de energiekosten. Een geïsoleerd dak voorkomt namelijk dat de warmte die je stookt gelijk weer naar buiten ontsnapt. De kou die buiten is, blijft ook daadwerkelijk buiten. In de zomermaanden blijft de warmte juist weer buiten en de koudere temperaturen binnen. Je bent hierdoor minder afhankelijk van de apparaten die voor de temperaturen moeten zorgen. Jouw energierekening gaat aanzienlijk naar beneden en het leven wordt een stuk aangenamer. Jouw spaargeld kan op de rekening blijven staan en gaat niet meer naar jouw energieleverancier.

Comfortabelere temperaturen in het huis

Met een goede isolatie van het dak zorg je er ook voor dat je een comfortabeler leef- en werkklimaat hebt in de ruimte. Je vermijdt extreme temperatuurschommelingen en zorgt ervoor dat het binnen niet te heet wordt in de zomer of te koud in de winter. Dit leidt niet alleen tot een comfortabelere leef- of werkomgeving, maar het kan ook de productiviteit verhogen en het algemene welzijn bevorderen. Jouw concentratie blijft behouden en je voorkomt dat je binnen een korte tijd op zoek wilt naar een andere ruimte om het werk uit te voeren. 

De levensduur van het dak verlengen

Met glaswol isolaties bij jouw plat dak kan je ook de levensduur van het dak verlengen. De temperatuurverschillen leiden namelijk tot uitzetting en samentrekking van de materialen, waardoor er scheuren kunnen ontstaan. Ook andere schade komt veel sneller voor als er geen isolatie is. Uiteindelijk gaat de levensduur aanzienlijk naar beneden. Door goede isolatie toe te voegen aan het dak kan je de levensduur dus aanzienlijk verlengen. Op termijn geeft jou dit ook een kostenbesparing, omdat je niet voortdurend reparaties uit hoeft te voeren. En het dak? Dat blijft langer liggen dan zonder isolatie.

Minder last van geluiden en weersinvloeden

Een laatste reden voor het kiezen van glaswol isolaties is vanwege de geluidsisolerende werking die hiermee gepaard gaat. Naast de thermische laag kan het dak ook geluiden van buitenaf tegenhouden. Of het nu gaat om de weersinvloeden of andere omgevingsgeluiden: je hoort er vrijwel niets meer van. Jouw leef- en werkruimte zal hierdoor ook meer rust geven. Je kan je weer helemaal richten op de werkzaamheden die je uitvoert. Je hoeft niet meer op zoek te gaan naar een andere plek in huis, maar kan jouw kantoor laten zoals altijd al bedoeld was.   

Vergelijkbare berichten